Kastikkeesta tulee sitä vihreämpää, mitä enemmän yrttejä siihen laitat. Minun yrttini olivat hieman nuukahtaneet, joten kuvassa on vähemmän yrttejä kuin ohjeessa. |
1 (70 g) (shalotti)sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1 punainen mieto chili
n. 1/2 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
n. 1/2 dl korianteria hienonnettuna
1/2-1 tl kuivattua oreganoa
1/2 dl ekstra neitsytoliiviöljyä
1/2 dl valko- tai punaviinietikkaa
Lisäksi
n. 400 g kypsää paahtopaistia
sormisuolaa
mustapippuria
- Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chili. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- Leikkaa paahtopaisti mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet vadille. Lusikoi päälle kastike. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 1/2 tuntia.
Paahtopaistin kanssa tein uunijuureksia, joita tulee tehtyä usein niiden helppouden ja herkullisuuden vuoksi. Perinteisten juuresten lisäksi lisäsin pellille maa-artisokkia. Maa-artisokka on yksi hienoimpia juureksia, joita tiedän. Paahdettuja maa-artisokkia tarjotaan melko usein ravintoloissa. Viime viikolla olin pikkujouluissa helsinkiläisessä Copas y Tapas -ravintolassa, jossa pääruokana söin todella herkullista paistettua siikaa. Sen lisäkkeenä tarjottiin paahdettuja maa-artisokkaa, mustajuurta ja keltaisia porkkanoita. Copas y Tapas -ravintolaa voin lämpimästi suositella! Minun uuniini päätyi maa-artisokkien lisäksi punajuuria, perunoita, palsternakkaa, sipulia ja porkkanoita.
Uunijuurekset
(3-4 annosta)
4-5 (400 g) perunaa
4-5 (400 g) punajuurta
2 (300 g) palsternakkaa
n. 300 g maa-artisokkia
2 (200 g) porkkanaa
1-2 (150 g) sipulia
1/2 dl Neito puristettua sitruunaöljyä
1-2 tl Provencen mix yrttisekoitusta
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 rkl hunajaa
- Pese perunat, kuori ne halutessasi ja lohko. Kuori ja paloittele punajuuret ja palsternakat. Pese maa-artisokat huolellisesti juuresharjalla, niitä ei tarvitse kuoria. Leikkaa maa-artisokat 2-3 osaan. Kuori ja lohko sipulit. Punajuuret kannattaa pitää vaaleista juureksista erillään, etteivät kaikki värjäänny punaisiksi.
- Mausta maa-artisokat kulhossa öljyllä, suolalla, pippurilla ja hunajalla. (En maustanut maa-artisokkia yrteillä, koska halusin niiden maistuvan mahdollisimman neutraaleilta.) Kaada ne pellille.
- Mausta loput vaaleat juurekset eli perunat, palsternakat, sipulit ja porkkanat öljyllä, yrteillä, suolalla ja pippurilla (sekä halutessasi hunajalla).
- Mausta vielä lopuksi punajuuret samoin kuin vaaleat juurekset. Kaada nekin pellille.
- Paista 200 asteessa 35-40 minuuttia, kunnes punajuuret ovat kypsiä.
Vinkki!
- Jos et käytä punajuuria, voit lyhetää paistoaikaa noin 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti