Suolaisten piirakoiden pohja on usein harmittavan mauton. Tämän sienipiirakan pohja sai makua ja rapeutta parmesaanista. Jauhoina käytin vehnäjauhojen tilalla spelttijauhoja ja Alku sadonkorjuuhiutaleita. Ne sisältävät kaura-, ohra- ja ruishiutaleita sekä auringonkukan-, pellavan- ja kurpitasiemeniä. Täytteen pääosassa olivat sienet, joita saa käyttää runsaasti. Sienipiirakkaan voit käyttää muotakin sieniä, vaikka niitä hallavahakkaita tai kaupan ruskeita herkkusieniä.
Sienipiirakka
(8 palaa)
100 g kylmää voita
2 dl speltti- tai vehnäjauhoja
1 dl Alku Sadonkorjuuhiutaleita tai neljän viljan hiutaleita
1 dl parmesaaniraastetta
1/2 tl leivinjauhetta
n. 2 rkl kylmää vettä
Täyte
1 l (n. 200 g) suppilovahveroita
1 (120 g) sipuli
1 rkl voita
1 tl suolaa
3/4 tl timjamia
1/2 tl mustapippuria
3 kananmunaa
2 dl kevytkermaa
1/2 dl maitoa
1 dl (lehti)persiljaa hienonnettuna
1-2 dl emmentaljuustoraastetta
- Nypi pohjan ainekset. Painele taikina piirakkavuokaan (halkaisija 26 cm). Nosta vuoka jääkaappiin uunin lämpenemisen ajaksi. Näin pohjasta tulee rapeampi ja reunat pysyvät paremmin ylhäällä.
- Esipaista pohjaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 8-10 minuuttia.
- Paista puhdistettuja tai kohmeisia sieniä pannulla ilman rasvaa, kunnes enin neste on haihtunut. Hienonna sipuli. Lisää voi ja sipuli pannulle. Anna kuullottua. Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla. Levitä hieman jäähtynyt täyte esipaistetun pohjan päälle.
- Sekoita munat, kerma, maito ja persilja keskenään. Valuta seos sienien päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
- Jatka paistamista 200 asteessa 25-30 minuuttia. Tarjoa haaleana salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti