Porkkanakakku naked cake
(16 palaa)
350 g porkkanoita
3 kananmunaa
3 dl sokeria
1 1/2 dl Neito puristettua sitruunarypsiöljyä
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1/2 tl suolaa
Kuorrutus
2 rs (à 200 g) vaniljatuorejuustoa
50 g voita (pehmeää)
n. 1 dl tomusokeria
2 rkl sitruslikööriä (Cointreau) tai appelsiinitäysmehua
- Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja voitele reunat.
- Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy ja porkkanaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Kaada taikina vuokaan.
- Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 40-50 minuuttia. Anna kakun hieman jäähtyä ennen kumoamista.
- Halkaise jäähtynyt pohja kahteen osaan.
- Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä vajaa puolet kuorrutuksesta kakun täytteeksi, nosta toinen pohjalevy päälle ja levitä loput kuoruutuksesta pinnalle. Anna mehevöityä pari tuntia tai mielellään yön yli.
Vinkit!
- Kakku säilyy hyvin. Voit tehdä sen muutama päivä ennen tarjoamista.
- Voit pakastaa kakun.
- Neito puristetun sitruunaöljyn tilalla voit käyttää maustamatonta rypsiöljyä. Lisää taikinaan silloin 1 tl sitruuna-aromia tai sitruunan raastettua kuorta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti