28.10.2015

Porkkanakakku naked cake

Klassinen porkkanakakku saa rennon ja houkuttelevan ilmeen kun reunat jätetään kuorruttamatta. Naked cake -kakut ovat nousseet leivontarintamalla suureen suosioon.  Huomiota kiinnitetään kakkupohjan makuun ja koostumukseen, täyte saa näkyä kerrosten välistä ja kuorrute jätetään aaltoilevaksi. Rentoa ja helppoa leivontaa! Porkkanakakku sopii hyvin Halloween-juhliin tai vaikkapa isänpäiväkakuksi. 



Porkkanakakku naked cake
(16 palaa)


350 g porkkanoita

3 kananmunaa

3 dl sokeria
1 1/2 dl Neito puristettua sitruunarypsiöljyä

3 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl kanelia
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1/2 tl suolaa
Kuorrutus
2 rs (à 200 g) vaniljatuorejuustoa
50 g voita (pehmeää)
n. 1  dl tomusokeria
2 rkl sitruslikööriä (Cointreau) tai appelsiinitäysmehua


  • Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja voitele reunat. 
  • Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy ja porkkanaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Kaada taikina vuokaan.
  • Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 40-50 minuuttia. Anna kakun hieman jäähtyä ennen kumoamista.
  • Halkaise jäähtynyt pohja kahteen osaan. 
  • Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä vajaa puolet kuorrutuksesta kakun täytteeksi, nosta toinen pohjalevy päälle ja levitä loput kuoruutuksesta pinnalle. Anna mehevöityä pari tuntia tai mielellään yön yli. 
Vinkit!
  • Kakku säilyy hyvin. Voit tehdä sen muutama päivä ennen tarjoamista.
  • Voit pakastaa kakun.
  • Neito puristetun sitruunaöljyn tilalla voit käyttää maustamatonta rypsiöljyä. Lisää taikinaan silloin 1 tl sitruuna-aromia tai sitruunan raastettua kuorta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti