Puolukka-mantelikierrepullat
(20-24 pientä pullaa)
3 dl maitoa
25 g hiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
3/4 tl suolaa
7-8 dl vehnäjauhoja
100 g voita
Täyte
1 ps (100 g) mantelijauhetta
1 dl sokeria
2 rkl mantelilikööriä (Amaretto)
1 rs (200 g) vaniljatuorejuustoa
n. 4 dl (200 g) puolukoita
Voiteluun ja pinnalle
kananmunaa
raesokeria, mantelilastuja
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita joukkoon muna. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja kimmoisaa eli siihen on muodostunut hyvä sitko. Anna taikinan kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
- Sekoita mantelijauhe, sokeri ja likööri. Lisää joukkoon tuorejuusto. Anna seoksen olla huoneenlämmössä, pullien leipomiseen saakka. Täyte saa hieman lämmetä, jotta pullat kohoaisivat paremmin, varsinkin jos käytät pakastepuolukoita.
- Kauli kohonnut taikaina suorakaiteenmuotoiseksi levyksi. Levitä täyte levylle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle puolukat, pakastepuolukat hieman kohmeisina. Kääri levy pitkän sivun suuntaisesti rullalle. Leikkaa rulla haluamasi kokoisiksi paloiksi. Nosta palat pulla- tai muffinivuokiin. Voit paistaa pullat pellillä tai muffinipellillä.
- Kohota pullia liinalla peitettynä noin 30 minuuttia. Mikäli puolukat ovat kohmeisia, kohotusaika voi olla hieman pidempikin. Voitele kohonneet pullat munalla. Ripottele päälle raesokeria ja mantelilastuja.
- Paista 225 asteessa 8-12 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti