1.10.2015

Korvapuustipäivää vietetään 4.10.

Kansallisen korvapuustipäivän innoittamana päätin pitkästä aikaa leipoa pullaa. Pullan leipominen on rentouttavaa, mutta aikaavievää puuhaa. Päätin tehdä tavallisten korvapuustien sijaan puolukka-mantelikierrepullia. Täytteeksi tein mantelimassaa muistuttavan seoksen, jonka maustoin manteliliköörillä. Manteliseoksen yhdistin vaniljatuorejuuston kanssa. Lisäksi vielä puolukoita kirpsakkuutta antamaan. Tuoretta pullaa olkaa hyvät!


Puolukka-mantelikierrepullat
(20-24 pientä pullaa)

3 dl maitoa
25 g hiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa 
3/4 tl suolaa
7-8 dl vehnäjauhoja
100 g voita
Täyte
1 ps (100 g) mantelijauhetta
1 dl sokeria
2 rkl mantelilikööriä (Amaretto)
1 rs (200 g) vaniljatuorejuustoa
n. 4 dl (200 g) puolukoita  
Voiteluun ja pinnalle
kananmunaa
raesokeria, mantelilastuja



  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita joukkoon muna. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja kimmoisaa eli siihen on muodostunut hyvä sitko. Anna taikinan kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
  • Sekoita mantelijauhe, sokeri ja likööri. Lisää joukkoon tuorejuusto. Anna seoksen olla huoneenlämmössä, pullien leipomiseen saakka. Täyte saa hieman lämmetä, jotta pullat kohoaisivat paremmin, varsinkin jos käytät pakastepuolukoita.
  • Kauli kohonnut taikaina suorakaiteenmuotoiseksi levyksi. Levitä täyte levylle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle puolukat, pakastepuolukat hieman kohmeisina. Kääri levy pitkän sivun suuntaisesti rullalle. Leikkaa rulla haluamasi kokoisiksi paloiksi. Nosta palat pulla- tai muffinivuokiin. Voit paistaa pullat pellillä tai muffinipellillä.
  • Kohota pullia liinalla peitettynä noin 30 minuuttia. Mikäli puolukat ovat kohmeisia, kohotusaika voi olla hieman pidempikin. Voitele kohonneet pullat munalla. Ripottele päälle raesokeria ja mantelilastuja.
  • Paista 225 asteessa 8-12 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti