12.8.2015

Täydellinen halloumisalaatti

Täydelliset raaka-aineet = täydellinen halloumisalaatti! Onnistuin ostamaan kesän parhaat nektariinit, jotka olivat juuri ihanteellisen kypsiä, herkullisen makeita ja todella mehukkaita. Itse poimimani metsävadelmat, kypsät ja aromikkaat tomaatit, yhdistettynä halloumin suolaisuuteen... Halloumin paistoin kevyesti pannulla ilman rasvaa, lisäsin joukkoon siemensekoitusta, jotka paistuivat halloumin rasvassa ja maustuivat samalla sopivasti suolalla. Halloumin jälkeen pannulle pääsi vielä ohueksi viipaloitua kukkakaalia, joka sai hieman paahtunutta väriä ja makua. Kastikkeeksi riitti loraus valkoista balsamiviinietikkaa, myös tumma balsamietikkakastike olisi sopinut salaattiin loistavasti. Kesän tuoreet raaka-aineet ovat yksinkertaisesti upeita. Niistä kannattaa nauttia!




Täydellinen halloumisalaatti
(2 annosta)

1/2 ps (à 100 g) jääsalaattia
1-2 nektariinia
1 (100 g) tomaatti
n. 10 cm pala kurkkua
n. 100 g halloumia
2 rkl salaattisiemensekoitusta tai auringonkukansiemeniä
pieni pala kukkakaalia
n. 1 1/2 dl vadelmia
tuoretta basilikaa
valkoista balsamiviinietikkaa tai tummaa balsamietikkakastiketta
(ekstra neitsytoliiviöljyä)



  • Revi salaatti lautasille. Lohko nektariinit, paloittele tomaatti ja kurkku. Lisää ainekset lautasille.
  • Viipaloi halloumi. Paista halloumia pannulla pari  minuuttia, ripottele päälle siemensekoitus. Käännä halloumiviipaleet ja paista, kunnes halloumi saa hieman väriä. Nosta viipaleet salaattipedille. 
  • Paista vielä kukkakaaleihin hieman väriä ja lisää ne myös salaattiin. Viimeistele vadelmilla ja basilikalla. Lorauta päälle balsamiviinietikkaa ja halutessasi hieman oliiviöljyä.  



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti