Helppo juustokakku valmistuu näppärästi ilman uunia tai liivatetta. Se sopii helpoksi mökkileivonnaiseksi. Tämän ohjeen sain siskoltani, joka on armoitettu leipoja ja ruoanlaittaja. Siskoni oli puolestaan saanut ohjeen yhteiseltä ystävältämme. Kiitos molemmille!
Helppo juustokakku
250 g Digestive-keksejä
75 g voita
Täyte
2 dl kuohu- tai vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle
1/2 l (n. 250 g) mustikoita (pakaste)
n. 1 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
(mansikoita)
Helppo juustokakku
250 g Digestive-keksejä
75 g voita
Täyte
2 dl kuohu- tai vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle
1/2 l (n. 250 g) mustikoita (pakaste)
n. 1 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
(mansikoita)
- Valmista ensin pinnalle tuleva kiisseli. Kuumenna jäisiä marjoja kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes neste alkaa erottua. Lisää keskenään sekoitettu sokeri ja perunajauhot. Keitä sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee ja pulpahtaa. Nosta kattila jäähtymään esimerkiksi kylmään vesialtaaseen.
- Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää rasva ja sekoita tasaiseksi. Painele seos piirakkavuoan (halkaisija 27 cm) pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin.
- Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla Levitä seos keksipohjan päälle.
- Lusikoi paksu, haalea kiisseli juustokerroksen pinnalle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. (Koristele pinta tuoreilla mansikoilla.) Anna tortun tekeytyä jääkaapissa noin tunti ennen tarjoamista. Tarjoa kylmänä kahvin kanssa.
Vinkki!
- Kokeile myös muita marjoja, esimerkiksi musta- tai punaherukoita.
- Voit päällystää kakun myös pelkästään tuoreilla marjoilla, joita saa olla runsaasti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti