Mansikoita on tullut syötyä muodossa jos toisessa. Niin myös leivän päällä. Mökillä ollessamme vakio-ostoksiini kuuluvat Vehmersalmen riihiruisleipä ja Leppävirran KE-leivän kaurainen mallasleipä. Voisi sanoa, että molemmat leivät jopa paranevat vanhetessaan. Vehmersalmen riihiruisleipää saa ainakin Kuopion kauppahallista Tildan puodista ja Päivärannan KCM-marketistakin sitä löytyy melko usein. Mallasleipää onkin vaikeammin saatavissa. Toivalan Seo-huoltoasema mainostaa myyvänsä aitoa, alkuperäistä mallasleipää. Sieltä kävinkin uunituoreen mallasleivän ostamassa. Joskus olen onnistunut ostamaan mallasleipää pääkaupunkiseudultakin, mutta valitettavasti en muista mistä. Viikonlopun aamiasleipäni koostuivat siis hyvin yksinkertaisista aineksista: hyvästä leivästä, juustosta ja mansikoista sekä vihanneksista.
riihiruisleipää
mallasleipää
(levitettä)
gouda- tai kermajuustoa
tomaattia
kurkkua
mansikoita
salaattia
yrttejä
Päällystä (voidellut) leipäviipaleet juustolla, vihanneksilla, mansikoilla ja yrteillä.
Mansikat sopivat myös juustonäkkärin päälle basilikalla ryyditettynä |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti