Granola kvinoasta
1 dl kvinoaa
2 dl pekaani- tai cashewpähkinöitä
1 dl manteli- tai hasselpähkinärouhetta
3 dl ruis-, kaura- tai moniviljahiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä
1 1/2 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1/4 tl suolaa
1/2 dl öljyä
1/2 dl juoksevaa hunajaa
2 dl rusinoita
- Huuhdo kvinoa huolellisesti lämpimällä vedellä tiheässä siivilässä. Aseta siivilä kulhon päälle ja valuta kvinoa mahdollisimman kuivaksi.
- Rouhi pähkinät veitsellä.
- Sekoita kaikki kuivat ainekset, rusinoita lukuun ottamatta, kulhossa. Lisää kvinoa, öljy ja hunaja. Sekoita hyvin.
- Levitä seos pellille leivinpaperin päälle. Paahda 175 asteessa noin 35 minuuttia. Kääntele granolaa lastalla muutamia kertoja paistamisen aikana. Tarkkaile, ettei granola pääse palamaan. Kärähtänyt granola maistuu kitkerältä.
- Anna jäähtyä pellillä. Lisää ruisinat jäähtyneen granolan joukkoon. Säilytä tiiviissä purkissa.
- Tarjoa jogurtin, rahkan, marjojen tai hedelmien kanssa.
Vinkit!
- Gluteenittoman granolasta saat kun käytät hiutaleina puhdasta kauraa.
- Vaihtele mausteita makusi mukaan, voit myös jättää ne pois.
- Voit jättää kvinoan pois, lyhennä tällöin paahtoaikaa ainakin 10 minuuttia.
- Lisää jäähtyneeseen granolaan kuivattuja karpaloita, mustikoita, hienonnettuja aprikooseja tai taateleita tai kookoshiutaleita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti