Paahdetut kikherneet
1 tlk (380/230 g) kikherneitä
1 rkl oliiviöljyä
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria
(n. 1/2 tl juustokuminaa tai savupaprikajauhetta)
- Huuhdo ja valuta kikherneet huolellisesti. Painele ne mahdollisimman kuiviksi esimerkiksi talouspaperilla. Sekoita kikherneisiin oliiviöljy ja mausteet. Levitä pellille leivinpaperin päälle.
- Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia, välillä sekoitellen. Tarkkaile kikherneitä paistamisen aikana, etteivät ne pala.
Vinkki!
- Paahda kikherneitä mieluummin matalalla lämmöllä pidempään kuin korkella lämmöllä lyhyemmän ajan. Näin vältyt uunin pesulta, sillä kikherneet saattavat "räjähdellä" uunissa liian kovalla lämmöllä paahdettaessa.
- Voit jättää kikherneet lopuksi vielä sammutettuun uuniin, uunin luukku hieman raollaan. Näin saat niihin lisää rapeutta.
- paahdetuista kikherneistä voit halutessasi tehdä myös makean version. Esimerkiksi Chocochili-blogista löytyy tähän kiva ohje. http://chocochili.net/2015/06/paahdetut-kaneli-sokerikikherneet/. Itse ajattelin kokeilla makeita kikherneitä ja maustaa ne sokerilla, kanelilla, inkiväärillä, kardemummalla ja ripauksella chiliä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti