7.8.2015

Paahdetut kikherneet

Paahdetut kikherneet maistuvat sellaisenaan terveellisenä naposteltavana. Kikherneet sisältävät paljon proteiineja ja kuituja. Voit lisätä niitä salaatteihin, keiton päälle tai tarjota ne lisäkkeenä. Voit tarjota ne lämpiminä tai kylminä. Varo, näihin voi jäädä koukkuun!





Paahdetut kikherneet 

1 tlk (380/230 g) kikherneitä
1 rkl oliiviöljyä
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria
(n. 1/2 tl juustokuminaa tai savupaprikajauhetta)

  • Huuhdo ja valuta kikherneet huolellisesti. Painele ne mahdollisimman kuiviksi esimerkiksi talouspaperilla. Sekoita kikherneisiin oliiviöljy ja mausteet. Levitä pellille leivinpaperin päälle.
  • Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia, välillä sekoitellen. Tarkkaile kikherneitä paistamisen aikana, etteivät ne pala.

Vinkki!
  • Paahda kikherneitä mieluummin matalalla lämmöllä pidempään kuin korkella lämmöllä lyhyemmän ajan. Näin vältyt uunin pesulta, sillä kikherneet saattavat "räjähdellä" uunissa liian kovalla lämmöllä paahdettaessa. 
  • Voit jättää kikherneet lopuksi vielä sammutettuun uuniin, uunin luukku hieman raollaan. Näin saat niihin lisää rapeutta.
  •  paahdetuista kikherneistä voit halutessasi tehdä myös makean version. Esimerkiksi Chocochili-blogista löytyy tähän  kiva ohje. http://chocochili.net/2015/06/paahdetut-kaneli-sokerikikherneet/. Itse ajattelin kokeilla makeita kikherneitä ja maustaa ne sokerilla, kanelilla, inkiväärillä, kardemummalla ja ripauksella chiliä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti