14.5.2015

Herkkusieniä aasialaisittain

Herkkusienistä saa yksinkertaisen iltapalan tai lisäkkeen esimerkiksi grilliruoille todella helposti. Paista pannulla paloiteltuja herkkusieniä, mausta soijalla, limetinmehulla ja korianterilla. Yksinkertaista ja maistuvaa. Tarjoa sellaisenaan nuudeleiden tai leivän kanssa. Herkkusienet sopivat lisäkkeeksi grillatulle tai paistetulle kalalle ja broilerille. Tällä kertaa lisäsin joukkoon vielä kevätsipulia, valkosipulia ja chiliä.


Herkkusieniä aasialaisittain
(3-4 annosta)

1 rs (400 g) herkkusieniä
3 kevätsipulia
1 mieto, punainen chili
1-2 valkosipulinkynttä
1/2 rkl öljyä
1-2 rkl soijakastiketta
1 rkl limetin- tai sitruunanmehua
1 dl korianteria hienonnettuna


  • Paloittele tai viipaloi sienet. Viipaloi kevätsipulit varsineen. Hienonna chili, josta siemenet on poistettu. Hienonna myös valkosipuli.
  • Paista sieniä pannulla ilman rasvaa, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää öljy, kevätsipulit, chili ja valkosipuli. Paista hetki. Mausta soijalla, limetillä ja korianterilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti