27.5.2015

Lohi-piparjuritortillat

Eräänä sunnuntaina satuin katsomaan Strömsö-ohjelmaa. Siellä tehtiin houkuttelevan näköisiä lohi-piparjuuritortilloja, joista muokkasin oman versioni. Piparjuuri maustaa tuorejuustotäytteen, retiisit ovat mukavan rapeita ja omena antaa hieman makeutta. Tortillat grillataan tai paistetaan kevyesti, jolloin tortilloissa yhdistyy kuuma pinta ja kylmä täyte. Nämä sopivat vaikka retkievääksi. Tee tortillat valmiiksi jääkaapiin ja lämmitä juuri ennen tarjoamista. Lohen tilalla voisin seuraavalla kerralla kokeilla savustettuja tai paistettuja muikkuja.




Lohi-piparjuuritortillat
(4 kpl)

4 tortillaa
100-150 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 2 rkl piparjuurta raastettuna
150 g kylmäsavukirjolohiviipaleita
1 iso makea omena (esim. Luomu Golden tai Pinova)
8 retiisiä
1-2 kevätsipulia 
1-2 tl sitruunan raastettua kuorta

  • Levitä tortilloille paksuhko kerros tuorejuustoa. Ripottele päälle reilusti piparjuuriraastetta. 
  • Levitä päälle kalaviipaleet, lohkottu omena, viipaloidut retiisit ja kevätsipuli. Mausta vielä sitruunan raastetulla kuorella.
  • Kääri tortillat rullalle siten, että toinen pää on umpinainen. Kiinnitä cocktailtikulla.
  • Paista pannulla tilkassa rasvaa, pariloi tai grillaa tortillat, kunnes ne saavat hieman väriä. Poista cocktaitikut ja tarjoa.

Vinkki!
  • Piparjuuri on sellaisenaan todella vahvaa, mutta tortillat, juusto ja lohi miedontavat makua. Piparjuuri saa maistua kunnolla. (Itse lisäsin piparjuurta turhan varovasti, joten kuvassa sitä on melko vähän, samoin retiisejä saa olla enemmän kuin kuvassa.)
  • Maustamattoman tuorejuuston ja piparjuuren tilalla voit käyttää valmista piparjuurituorejuustoa.
  • Kuoritun piparjuuren voit pakastaa ja raastaa sitä jäisenä tarpeen mukaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti