3.5.2015

Paprikainen makaronilaatikko

Makaronilaatikko on suomalaisten ikisuosikki. Se kuuluu lasten suosituimpien kouluruokien top 10 listalle, samoin työpaikkaruokaloiden. Maustoin perinteistä makaronilaatikkoa savupaprikajauheella. Lisäksi lisäsin kuutioitua paprikaa ja selleriä jauhelihan joukkoon. Selleri on monen inhokki, mutta se on mielestäni upea maunantaja. Sillä voi korvata mainiosti liemikuutiot. Kannattaa kokeilla. Munamaitoon käytin grillatulla paprikalla maustettua ruokakermaa ja maitoa. 




Paprikainen makaronilaatikko
(6 annosta)

1 ps (400 g) täysjyvämakaroneja  
1 pkt (400 g) naudan jauhelihaa
1 (150 g) paprika
1 (100 g) sipuli
100 g juuriselleriä
1 valkosipulinkynsi
1-1 1/2 tl savupaprikajauhetta
2 tl oreganoa
1 tl timjamia
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
Munamaito
2-3 kananmunaa
5 dl maitoa
1 prk (2 1/2 dl) Valio Crea maustettua ruokakermaa, grillattu paprika (sis. suolaa)
Pinnalle
n. 1 1/2 dl emmentaljuustoraastetta

  • Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä muuten pakkauksen ohjeen mukaan, mutta lyhennä keittoaikaa 2 minuuttia. Valuta makaronit. Ota jauheliha lämpenemään.
  • Kuutoi paprika ja hienonna kuorittu sipuli, selleri sekä valkosipulinkynsi.
  • Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää paprika, sipuli, selleri, valkosipuli ja savupaprikajauhe. Sekoittele hetki. Mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Kaada jauhelihaseos ja makaronit vuokaan. Sekoita.
  • Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada munamaito vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste.  
  • Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40-50 minuuttia. Anna laatikon tekeytyä hetki ennen tarjoamista. Jos haluat laatikkoon tulisuutta, tarjoa ketsupin tilalla todella vahvaa, jopa polttavan tulista Sriracha-kastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti