Paprikainen makaronilaatikko
(6 annosta)
1 ps (400 g) täysjyvämakaroneja
1 pkt (400 g) naudan jauhelihaa
1 pkt (400 g) naudan jauhelihaa
1 (150 g) paprika
1 (100 g) sipuli
100 g juuriselleriä
1 valkosipulinkynsi
1-1 1/2 tl savupaprikajauhetta
2 tl oreganoa
1 tl timjamia
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
Munamaito
2-3 kananmunaa
5 dl maitoa
1 prk (2 1/2 dl) Valio Crea maustettua ruokakermaa, grillattu paprika (sis. suolaa)
Pinnalle
n. 1 1/2 dl emmentaljuustoraastetta
1 (100 g) sipuli
100 g juuriselleriä
1 valkosipulinkynsi
1-1 1/2 tl savupaprikajauhetta
2 tl oreganoa
1 tl timjamia
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
Munamaito
2-3 kananmunaa
5 dl maitoa
1 prk (2 1/2 dl) Valio Crea maustettua ruokakermaa, grillattu paprika (sis. suolaa)
Pinnalle
n. 1 1/2 dl emmentaljuustoraastetta
- Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä muuten pakkauksen ohjeen mukaan, mutta lyhennä keittoaikaa 2 minuuttia. Valuta makaronit. Ota jauheliha lämpenemään.
- Kuutoi paprika ja hienonna kuorittu sipuli, selleri sekä valkosipulinkynsi.
- Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää paprika, sipuli, selleri, valkosipuli ja savupaprikajauhe. Sekoittele hetki. Mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Kaada jauhelihaseos ja makaronit vuokaan. Sekoita.
- Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada munamaito vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40-50 minuuttia. Anna laatikon tekeytyä hetki ennen tarjoamista. Jos haluat laatikkoon tulisuutta, tarjoa ketsupin tilalla todella vahvaa, jopa polttavan tulista Sriracha-kastiketta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti