19.4.2015

Viikonlopun kaurasuurimopuuro

Viikonloppuna on aikaa hauduttaa täyteläinen puuro ja nautiskella aamiainen kaikessa rauhassa.  Minä sain kaurasuurimoita suoraan tutulta viljelijältä, joista hautui ihanamman aamun puuro. Suurimot kypsyvät noin tunnissa, mutta miedolla lämmöllä voi puuroa hauduttaa pidempäänkin. Tarjosin puuron kohmeisten mansikoiden ja mustikoiden sekä auringonkukansiementen kanssa. Jos haluat annokseen hieman makeutta, valuta pinnalle vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa.



Kaurasuurimopuuro 

(3-4 annosta)

2 dl kaurasuurimoita
2 dl vettä
8-10 dl kevyt- tai täysmaitoa
3/4 tl suolaa
Pinnalle
mansikoita
mustikoita
auringonkukansiemeniä
(vaahterasiirappia tai hunajaa)

  • Keitä kaurasuurimoita vedessä, kunnes vesi on lähes imeytynyt suurimoihin.
  • Kaada joukkoon maito. Hauduta puuroa miedolla lämmöllä kannen alla noin tunti välillä sekoittaen.
  • Mausta valmis puuro suolalla. Tarjoa sellaisenaan tai höystä puuro maun mukaan.

Vinkki!
  • Myös raastettu omena ja kaneli sopivat pehmeän puuron maustajiksi. 
  • Lohko omena, leikkaa siemekota lohkoista ja raasta. Jos omena on paksukuorinen, etkä halua syödä kuoria, raasta lohkon kapeasta reunasta alkaen. Jäljelle jää enää kuori. Omenaa ei siis tarvitse erikseen kuoria. 
  • Tätä samaa vinkkiä voit soveltaa tomaatteihin,  jos haluat poistaa niistä kuoret ja tomaatit käytetään soseutettuna. Tomaatteja ei silloin tarvitse kaltata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti