Kaurasuurimopuuro
2 dl kaurasuurimoita
2 dl vettä
8-10 dl kevyt- tai täysmaitoa
3/4 tl suolaa
Pinnalle
mansikoita
mustikoita
auringonkukansiemeniä
(vaahterasiirappia tai hunajaa)
- Keitä kaurasuurimoita vedessä, kunnes vesi on lähes imeytynyt suurimoihin.
- Kaada joukkoon maito. Hauduta puuroa miedolla lämmöllä kannen alla noin tunti välillä sekoittaen.
- Mausta valmis puuro suolalla. Tarjoa sellaisenaan tai höystä puuro maun mukaan.
Vinkki!
- Myös raastettu omena ja kaneli sopivat pehmeän puuron maustajiksi.
- Lohko omena, leikkaa siemekota lohkoista ja raasta. Jos omena on paksukuorinen, etkä halua syödä kuoria, raasta lohkon kapeasta reunasta alkaen. Jäljelle jää enää kuori. Omenaa ei siis tarvitse erikseen kuoria.
- Tätä samaa vinkkiä voit soveltaa tomaatteihin, jos haluat poistaa niistä kuoret ja tomaatit käytetään soseutettuna. Tomaatteja ei silloin tarvitse kaltata.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti