Seesamilohta, avokadoa ja mummonkurkkuja
(4 annosta)
150 g graavikirjolohiviipaleita
n. 1 tl paahdettua seesaminsiemenöljyä
n. 1 tl seesamisiemeniä vaaleita tai mustia
1 (200 g) avokado
n. 5 cm (60 g) pala kurkkua
1-2 tl valkoista balsamiviinietikkaa
ripaus suolaa
tilliä
Lisäksi
patonkia tai krutonkeja
- Hienonna graavikirjolohiviipaleet. Mausta ne seesamiöljyllä ja (paahdetuilla) seesaminsiemenillä. Siirrä jääkaappiin.
- Halkaise avokado, poista kivi ja koverra sisus kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. (Voit maustaa soseen halutessasi ripauksella suolaa, mutta ota huomioon lohen suolaisuus.)
- Leikkaa kurkku hyvin pieniksi kuutioiksi. Mausta ne balsamiviinietikalla ja ripauksella suolaa.
- Jaa avokadosose alkuruokalautasille ja levitä ohueksi kerrokseksi. Lusikoi päälle seesamilohta ja lohen päälle vielä mummonkurkkuja. Koristele tillillä.
- Leikkaa patonki, mielellään eilispäiväinen, noin 3 mm viipaleiksi, paahda ne paahtimessa ja leikkaa 2-4 osaan. Lisää annoksiin muutama leipäpala ja tarjoa loput erikseen.
Vinkit!
- Avokado maustetaan usein limetillä tai sitruunanmehulla. Kokeilin limettiä tämän alkuruoan ensimmäiseen versioon, mutta se antoi annokseen liian terävän maun. Halusin, että hyvät raaka-aineet maistuvat ja täydentävät toisiaan. Valkoinen balsamico kurkkuihin sekoitettuna antoi pehmeämmän lopputuloksen.
- Jos patonkiviipale jää paahtimeen, irrota pistorasia pistokkeesta ja irrota leipäviipale muovisilla pihdeillä. Älä käytä metallisia pihtejä. Voit paahtaa leivät myös pannulla.
- Voit tarjota alkuruoan komponentit erikseen vadilta tai kulhoista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti