3.6.2015

Grillattu parsa ja katkarapuröra

Parsakausi jatkuu vielä jonkin aikaa, perinteisesti juhannukseen saakka. Vielä ehdit nauttia tästä keväisestä herkusta. Grillattu parsa ja katkarapuröra on nopea ja helppo tehdä. Grillatussa parsassa maut tiivistyvät ja rakenne pysyy mukavan rouskuvana. Voit toki keittää parsan halutessasi. Keitetty parsa maistuu hieman makeammalta kuin grillattu. Niin tai näin, katkarapuröra sopii molempien parsojen kaveriksi.




Grillattu parsa ja katkarapuröra
(2 pääruoka- tai 3-4 alkuruoka-annosta)

1 pkt (500 g) vihreää parsaa
1 rkl oliiviöljyä
1/2 tl sormisuolaa
ripaus mustapippuria
Katkarapuröra
1 ps (180 g) katkarapuja (pakaste)
2-3 rkl valkosipulimajoneesia tai
valkosipulituorejuustoa
1 rkl sitruunanmehua
1 tl sitruunan raastettua kuorta
nippusipulin varsia

  • Kuori parsat ohuesti. Katkaise tai leikkaa varren tyviosasta kuivaa osaa noin 2 cm. Oljyä parsat ja mausta suolalla sekä pippurilla. Levitä parsat leivinpaperin päälle pellille ja grillaa uunin grillivastusten alla 200 asteessa noin 10 minuuttia. Käännä 1-2 kertaa grillauksen aikana. Varo, etteivät parsat pala.
  • Sulata katkaravut siivilässä kylmällä vedellä. Valuta hyvin. Purista lopuksi vielä käsin katkaravuista nestettä pois. Sekoita joukkoon majoneesi, sitruunanmehu ja -kuori.
  • Annostele parsat ja katkarapuröra lautasille. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla. Tarjoa lisäksi tuoretta leipää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti