Grillattu parsa ja katkarapuröra
(2 pääruoka- tai 3-4 alkuruoka-annosta)
1 pkt (500 g) vihreää parsaa
1 rkl oliiviöljyä
1/2 tl sormisuolaa
ripaus mustapippuria
Katkarapuröra
1 ps (180 g) katkarapuja (pakaste)
2-3 rkl valkosipulimajoneesia tai
valkosipulituorejuustoa
1 rkl sitruunanmehua
1 tl sitruunan raastettua kuorta
nippusipulin varsia
- Kuori parsat ohuesti. Katkaise tai leikkaa varren tyviosasta kuivaa osaa noin 2 cm. Oljyä parsat ja mausta suolalla sekä pippurilla. Levitä parsat leivinpaperin päälle pellille ja grillaa uunin grillivastusten alla 200 asteessa noin 10 minuuttia. Käännä 1-2 kertaa grillauksen aikana. Varo, etteivät parsat pala.
- Sulata katkaravut siivilässä kylmällä vedellä. Valuta hyvin. Purista lopuksi vielä käsin katkaravuista nestettä pois. Sekoita joukkoon majoneesi, sitruunanmehu ja -kuori.
- Annostele parsat ja katkarapuröra lautasille. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla. Tarjoa lisäksi tuoretta leipää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti