Koskenlaskijan kaalilaatikko
(3-4 annosta)
1 kg kaalia
1 (100 g) sipuli
n. 100 g suppilovahveroita (tuoreita tai vastaava määrä pakastettuja)
250 g naudan jauhelihaa
1 rkl meiramia tai oreganoa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 pkt (250 g) Koskenlaskija sulatejuustoa, voimakas tai perinteinen
(n. 1 dl vettä)
n. 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
- Leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi veitsellä. Hienonna sipuli ja tuoreet suppilovahverot.
- Ruskista jauheliha omassa rasvassaan paistokasarissa. Lisää sipuli ja anna kuullottua. Lisää sienet (pakastetut sienet voit lisätä kohmeisina) ja kaalisuikaleet muutamassa erässä jauhelihan joukkoon. Mausta meiramilla, suolalla ja mustapippurilla.
- Kypsennä kannen alla noin 20 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää lopuksi paloiteltu juusto ja hauduta vielä 5-10 minuuttia. Viimeistele lehtipersiljalla. Tarjoa puolukkasurvoksen tai -hillon kanssa.
Vinkki!
- Kaalipataan ei tarvitse lisätä vettä, koska näin alkusyksystä kaalista irtoaa runsaasti nestettä. Jos teet padan myöhemmin syksyllä tai talevella, lisää pataan n. 1 dl vettä. Kypsennysaika on myös silloin pidempi, noin 45 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti