Kukkakaali on paahtunut uunissa 10 minuuttia. Pinnalle olen lisännyt loput ainekset juustoja ja korppujauhoja lukuunottamatta. |
Idean ohjeeseen nappasin kesäkuun Good Food -lehdestä, josta muokkasin oman versioni.
Kukkakaali pizzaiola
(3-4 annosta)
1+2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
500 g kirsikkatomaatteja
3-4 valkosipulinkynttä
1 punainen mieto chili
2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa tai valkoviiniä
1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
1/2 rkl oreganoa
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 pkt (125 g) mozzarellaa
1/2 dl parmesaaniraastetta
1/2 dl korppujauhoja (Panko)
- Säädä uuni 200 asteeseen. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi, paloittele myös varsi ja tuoreet suojalehdet. Siirrä kukkakaalit uunivuokaan, mutta säästä vielä suojalehdet. Sekoita joukkoon 1 rkl oliiviöljyä. Paahda kukkakaalia uunin keskitasolla 10 minuuttia.
- Huuhdo kirsikkatomaatit. Leikkaa kuoritut valkosipulinkynnet 4 osaan. Hienonna chili, josta siemenet on poistettu.
- Sekoita kukkakaalien joukkoon kirsikkatomaatit, kukkakaalin suojalehdet, valkosipulit, chili, 2 rkl oliiviöljyä, balsamiviinietikka, basilika, oregano suola ja pippuri. Jatka paistamista noin 25 minuuttia.
- Ota vuoka uunista ja sekoita. Painele kirsikkatomaatteja, jotta niistä purskahtaa hieman mehua. (Varo, ettei kuumaa mehua roisku ympäriinsä.) Revi mozzarella ja lisää ne paistoksen päälle. Sekoita parmesaani ja korppujauhot. Ripottele seos pinnalle. Paista vielä noin 10 minuutia. Koristele basilikalla. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.
- Panko-korppujauhot ovat japanilaistyyppisiä korppujauhoja. Ne sopivat erityisen hyvin leivittämiseen. Ne ovat karkeampia, rapeampia ja keveämpiä kuin tavalliset korppujauhot. Tähän ohjeeseen käyvät mainiosti myös tavalliset korppujauhot.
Buon appetito! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti