Kotijuusto-melonisalaatti
4 annosta
1 rs (250 g) kotijuustoa (Valio)
n. 600 g vesimelonia
n. 200 g kurkkua
Kastike
1-2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
n. 1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
n. 3/4 tl kuivattua minttua
mustapippuria
(tuoretta minttua tai timjamia)
- Kuutioi juusto, vesimeloni ja kurkku tai paloittele ne haluamallasi tavalla. (Leikkaa kurkku ensin pituussuunnassa paksuiksi viipaleiksi ja viipaleet edelleen kuutioiksi. Näin hävikkipaloja jää mahdollisimman vähän.) Levitä ainekset laakealle vadille.
- Lorauta päälle öljyä ja balsamiviinietikkaa maun mukaan. Ripottele pinnalle minttua ja mustapippuria. Koristele halutessasi tuoreella mintulla tai timjamilla.
Vinkit!
- Kuivattu minttu antaa voimakkaamman maun kuin tuore.
- "Hukkapalat" melonista ja kurkusta voit käyttää smoothieen tai muuhun salaattiin.
- Lisää salaattiin tuoreita mansikoita.
- Suolaisen ja makean liitto: korvaa kotijuusto fetajuustolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti