20.3.2015

Mustikka-kardemummajogurttijäätelö eli frozen yogurt

Kevät alkaa tehdä tuloaan. Pakastimessa oli vielä viime kesän mustikoita, joista tein raikkaan kardemummalla maustetun jogurttijäätelön tai oikeammin jääjogurtin. Tämä on valmistettu ilman jäätelökonetta. Sileämpi rakenne tulee jäätelökoneella, mutta maku on loistava näinkin.
Mustikka-kardemummajogurttijäätelö 
 
4 dl (200 g) suomalaisia mustikoita (pakaste)  
4 dl kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia, 10 %  
3/4–1 dl sokeria  
1 tl vaniljasokeria  
1 tl kardemummaa 
(mustikoita)
  • Hienonna jäiset mustikat monitoimikoneen leikkuuterällä. Lisää jogurtti, sokeri, vaniljasokeri ja kardemumma.  Soseuta sileäksi. (Voit tarjota jogurtin jo tässä vaiheessa, jos haluat syödä sen pirtelön tai smoothien tapaan. Sokerin määrää voit tällöin vähentää.) Siirrä seos kulhoon ja vie pakastimeen.
  • Sekoita 2–3 kertaa jäädyttämisen aikana, jotta seos jäätyy mahdollisimman tasaisesti ja jääkiteistä muodosuu mahdollisimman pieniä. Voit tarjota jogurttijäätelön softismaisen pehmeänä 1- 1 1/2 tunnin jäädyttämisen jälkeen.  Jogurttijäätelö on parhaimmillaan notkeana. Jos se jäätyy kokonaan, rakenteesta tulee kiteisempää. 
  • Sekoita jogurttijäätelö tasaiseksi, annostele kulhoihin, koristele halutessasi mustikoilla ja tarjoa heti. Jogurttijäätelö sulaa nopeasti.  
Vinkki!
  • Korvaa 1/2 dl sokerista glukoosisiirapilla, näin rakenteesta tulee pehmeämpi.
  • Valmista tosi helppo herkkujogurtti esimerkiksi brunssille.  Sekoita kohmeiset mustikat joko kokonaisina tai soseutettuna jogurtin joukkoon. Mausta kardemummalla ja vaniljasokerilla. Makeuta tarvittaessa hieman hunajalla tai sokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti