28.6.2015

Kesäruokaa: lohta ja piparjuuri-omenasalsaa

Kesäruoka on mutkatonta, vaivatonta ja yksinketaisesti niin hyvää. Raaka-aineet maistuvat jo sellaisenaan upeilta ja raikkailta.  Uudet perunat erilaisten kalojen ja salaatin kanssa on meillä alkukesän vakioruokaa. Kylmäsavulohen kanssa tein piparjuurella maustettua omenasalsaa, jota voisin kokeilla myös graavilohen tai matjessillin kanssa. Piparjuuri-omenayhdistelmään ihastuin jo tehdessäni lohi-piparjuuritortilloja toukokuun postauksessani.Lohta ja piparjuuri-omenasalsaa
(2-3 annosta)

150-200 g kylmäsavulohiviipaleita
1 (250 g) omena
1-2 rkl sitruunanmehua
1 tl sitruunan raastettua kuorta
1 rkl piparjuurta
nippusipulin varsia tai ruohosipulia


  • Levitä lohiviipaleet vadille. Kuutioi (kuorittu) omena, mausta se sitruunanmehulla ja -kuorella sekä piparjuurella. Piparjuurta saa olla runsaasti. Lisää joukkoon hienonnetut sipulin varret tai ruohosipuli. Levitä salsa lohen päälle, osan voit tarjota erikseen.
  • Tarjoa uusien perunoiden, salaatin ja tummien hapankorppujen kanssa. Lisäksi voit tarjota nokareen ranskankermaa tai kermaviiliä.Omena-piparjuurisalsan koristelin vielä muutamalla wasabirucolan lehdellä. Wasabirucola  maistuu todellakin voimakkaasti wasabilta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti