17.6.2015

Kotijuusto-melonisalaatti

Helpoista helpoin ja kesäisen raikas kotijuusto-melonisalaatti on maistuva alkupala tai lisäkesalaatti. Minttu sopii hyvin tämän salaatin mausteeksi. Perinteinen, jo yli 60-vuotias  kotijuusto, on suomalaisten vastine mozzarellalle. Kotijuuston rakenne on miellyttävän pehmeä ja maku lempeän mieto. Ensimmäiset suomalaiset avomaan mansikat saadaan pian kauppoihin, joten voit kruunata niillä salaatin. Tämä minttuinen salaatti tulee olemaan kesän ruokalistallani vielä monta kertaa erilaisina versioina.







Kotijuusto-melonisalaatti
4 annosta

1 rs (250 g) kotijuustoa (Valio)

n. 600 g vesimelonia
n. 200 g kurkkua
Kastike
1-2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
n. 1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
n. 3/4 tl kuivattua minttua
mustapippuria
(tuoretta minttua tai timjamia)
  • Kuutioi juusto, vesimeloni ja kurkku tai paloittele ne haluamallasi tavalla. (Leikkaa kurkku ensin pituussuunnassa paksuiksi viipaleiksi ja viipaleet edelleen kuutioiksi. Näin hävikkipaloja jää mahdollisimman vähän.) Levitä ainekset laakealle vadille. 
  • Lorauta päälle öljyä ja balsamiviinietikkaa maun mukaan. Ripottele pinnalle minttua ja mustapippuria. Koristele halutessasi tuoreella mintulla tai timjamilla.

Vinkit!
  • Kuivattu minttu antaa voimakkaamman maun kuin tuore.
  • "Hukkapalat" melonista ja kurkusta voit käyttää smoothieen tai muuhun salaattiin.
  • Lisää salaattiin tuoreita mansikoita.
  • Suolaisen ja makean liitto: korvaa kotijuusto fetajuustolla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti