Suolakinuskilla kuorrutetut mokkapalat
150 g voita tai leivontamargariinia
2 dl espressoa tai vahvaa kahvia
2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
(tai 1/2-1 tl kuivattua inkivääriä)
3 kananmunaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta (tummaa)
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
Kuorrutus
2 dl vispikermaa
2 dl fariinisokeria
Pinnalle
n. 1 1/2 dl paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä
ripaus sormisuolaa
- Sulata rasva, lisää joukkoon espresso ja inkivääri. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan jauhoseos vuorotellen rasvaseoksen kanssa. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Leikkaa leivinpaperi suorakaiteen muotoisen vuoan (30 x 22 cm) pohjalle. Levitä taikina vuokaan.
- Paista uunin alatasolla 200 asteessa 17-20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
- Keitä kattilassa kermaa ja fariinisokeria 15-20 minuuttia. Kastike saa kiehua miedolla lämmöllä kevyesti poreillen. Kokeile kinuskin "kypsyyttä" tiputtamalla pisara kastiketta kylmään veteen. Jos pisara pysyy koossa, kuorrutus on valmista. Anna kinuskin jäähtyä hetki.
- Levitä kuorrutus pohjan päälle. Rouhi suolapähkinät karkeasti ja ripottele ne kuorrutuksen päälle. Viimeistele ripauksella sormisuolaa.
- Pakasta loppu tuoreesta inkiväärijuurakosta. Voit kuoria sen jäisenä terävällä veitsellä. Raastaminen on jopa helpompaa kuin tuoreena.
- Kinuskin keittoaikaan vaikuttaa kerman tuoreus, mitä tuoreempaa, sitä kauemmin kinuskia pitää keittää. Kinuskiin käy siis hieman parasta ennen päiväyksen ylittänyt kerma.
- Keittoaikaan vaikuttaa myös kattilan koko ja kuinka kovalla lämmöllä kinuskia keittää. Laakeassa kattilassa kinuski kiehuu nopeammin kuin pienessä.
- Voit korvata cashewpähkinät tavallisilla suolapähkinöillä.
Helppo ohje ja hyvää tuli! Inkivääri toi mukavaa potkua. Maku mielestäni parhaimmillaan muutama päivä leipomisesta.
VastaaPoista